Regelement rijlessen

RijschooL Rico begint weer met rijles geven!

Met ingang van 11 mei 2020 zal RijschooL Rico weer beginnen met rijles geven

Met grote vreugde keken we woensdagavond naar de persconferentie over de versoepeling van de maatregelen voor contactberoepen. En jawel, ook voor rijscholen kwam het verlossende woord: we mogen weer beginnen!

Met ingang van maandag 11 mei 2020 wordt er weer rijles gegeven bij RijschooL Rico. Wel zullen we moeten voldoen aan een veiligheidsprotocol dus het zal misschien net even anders zijn dan voorheen. Maar ik denk dat als iedereen zich hier netjes aan houdt, dat we weer prima kunnen gaan beginnen met rijlessen en dat dit geen belemmering hoeft te zijn.

Regelement rijlessen bij RijschooL Rico per 11 mei 2020

Vanaf 11 mei 2020 kan er weer rijles worden gevolgd bij RijschooL Rico onder de volgende voorwaarden:

  • De rijschoolhouder/instructeur is verantwoordelijk dat voorafgaand aan de dienstverlening wordt vastgesteld dat zowel de instructeur, leerlingen als huisgenoten van voorgenoemde groepen geen klachten hebben die passen bij COVID-19. Voorafgaand aan elke rijles stelt de instructeur de volgende 2 vragen aan de leerling:
  1.   Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose COVID19 gehad?
  2.   Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?

Worden hier beide vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les starten.

Uiteraard wordt van beide partijen verwacht dat als deze klachten aanwezig zijn dat er zo vroeg mogelijk wordt afgemeld en dat er dan thuis wordt gebleven.

  • In het lesvoertuig mogen maximaal twee mensen zitten – de leerling en de rijinstructeur. Contact met andere leerlingen wordt ten alle tijde voorkomen. Daarom gaan de lessen gestart worden vanaf een afgesproken ontmoetingspunt. Dit zal zijn station Coevorden, station Emmen of vanaf de parkeerplaats aan de Pallert in Schoonebeek. Mocht een leerling bij wijze van uitzondering, bijvoorbeeld als eerste rijles van de dag of na een pauze, thuis kunnen worden opgehaald zal dat in overleg gebeuren maar zal de leerling wel na de rijles op een van de vaste ontmoetingspunten worden afgezet en zelf voor vervoer naar huis dienen te zorgen.
  • Tussen twee rijlessen met twee leerlingen zit altijd een pauze van minimaal tien minuten, om het voertuig goed te ventileren en te desinfecteren door de instructeur. Bedieningsmiddelen en contactoppervlakten worden door de instructeur na elke leerling gedesinfecteerd.
  • Leerlingen en instructeur dragen handschoentjes. Deze zullen voor aanvang van de rijles buiten de auto aan de leerling worden aangereikt door de instructeur. Na de rijles zorgt de leerling ervoor dat deze thuis of ergens anders netjes worden weggegooid. Aanvullend kan leerling zelfstandig besluiten om een mondkapje te dragen. De leerling moet zelf zorgdragen voor deze mondkapjes als ze die willen dragen.
  • Fysiek contact zal worden vermeden. Buiten de auto zal een onderlinge afstand van 1,5 meter gehouden worden.
  • Zorg dat je 5 minuten voor aanvang van de rijles aanwezig bent als je wordt opgehaald voor een rijles op een afgesproken ontmoetingspunt en wacht op minimaal 1,5 meter buiten de auto totdat de instructeur zegt dat je kunt komen. Zo blijft er voldoende afstand tussen de leerlingen onderling en geef je de instructeur gelegenheid om eerst de auto te ventileren en te reinigen.

 

 

Ga jij ook vertrouwd op weg?

Bij RijschooL Rico kan het!

Contact