Rijopleiding In Stappen

Wat is Rijopleiding In Stappen?

De Rijopleiding In Stappen (RIS) is een moderne modulair opgebouwde rijopleiding voor het rijbewijs B met een fors hoger slagingspercentage (gemiddeld 15 tot 20% hoger) dan een reguliere rijopleiding. De RIS is ook de enige volledig wetenschappelijk onderbouwde rijopleiding ter wereld. De RIS methode geeft meer structuur aan je rijopleiding doordat je stap voor stap leert autorijden. Bovendien toont onderzoek aan dat je als bestuurder veiliger het verkeer ingaat. Dus wees wijs, haal met RIS snel en veilig je rijbewijs!

Rijopleding In Stappen logo

Hoe werkt de RIS?

De RIS kent een modulaire opbouw en de rijopleiding bestaat uit vier modules. De vier RIS-modules bestaan uit handelingsscripts (kortweg scripts genaamd). De scripts sluiten op elkaar aan, zodat je in een logische volgorde alle onderdelen van het autorijden leert. Iedere module wordt afgesloten met een toets. Er wordt dan bepaald of je alle kennis en vaardigheden bezit die bij het niveau van de module horen en of je dus klaar bent om door te gaan naar de volgende module.

  • Module 1: Voertuigbeheersing: toets 1 wordt afgenomen door je RIS-instructeur.
  • Module 2: Eenvoudige verkeerssituaties: toets 2 wordt door je RIS instructeur afgenomen.
  • Module 3: Complexe verkeerssituaties:  toets 3 (RIS-toets) wordt afgenomen door een RIS-examinator van het CBR
  • Module 4: Verantwoord (rij)gedrag: het RIS-examen wordt afgenomen door een RIS-examinator van het CBR.

In de laatste fase van de opleiding legt de RIS een sterke nadruk op het ontwikkelen van inzicht in het eigen rijgedrag (zelfreflectie) en op afstemming van wat iemand (denkt dat hij) kan en wat de situatie van hem verlangt. In feite probeert RIS in die laatste fase een basis te leggen voor ‘verder leren in het verkeer’. Immers, ook in de eerste jaren van zijn automobilistencarrière zal iemand nog zelf de voor hem meest optimale oplossingen voor een veilige en verantwoorde verkeersdeelname moeten vinden.

Huiswerk

Een belangrijk onderdeel van de RIS methode is het huiswerk. Elke leerling krijgt RIS werkboek, eventueel aangevuld met handige en leerzame filmpjes. Het is de bedoeling dat een leerling zich thuis goed voorbereidt op de praktijklessen, zodat er door de voorkennis effectiever gehandeld kan worden op het moment dat je in de auto zit. Omdat een instructeur niet eerst een deel van zijn les hoeft te spenderen aan theorie is er meer tijd over voor de praktijk. En doordat er meer tijd over blijft voor praktijkoefening heeft een leerling uiteindelijk ook minder lessen nodig, wat het dus financieel aantrekkelijker maakt.

Belangrijke voorwaarde om dit werkend te maken is dat een leerling het huiswerk wel echt serieus neemt, anders wordt het voordeel dat het met zich meebrengt direct weer ontkracht.

rijschool rico hondsrugtunnel

Aanmelden?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Rijopleiding In Stappen en wil je graag je rijopleiding volgen bij RijschooL Rico? Meld je dan nu aan!

Ja ik wil rijles bij RijschooL Rico

Ga jij ook vertrouwd op weg?

Bij RijschooL Rico kan het!

Contact