Faalangst

Angst om te falen

Letterlijk is het de angst om te falen. Je bent bang dat er ondanks een goede voorbereiding een mislukking volgt. Eigenlijk is er ook al angst vooraf. “Het zal wel niet gaan lukken, ik krijg vast een black-out”, zijn gedachten die lang tevoren al meespelen.

Faalangst heb je alleen als het gaat om een bepaalde ’taak’, iets wat van je wordt verwacht. En ook een ’taak’ waar een beoordeling op volgt. Voorbeelden zijn: rijexamen, een proefwerk op school, een spreekbeurt, maar ook het stellen van een vraag in de les aan de leraar. Door de angst presteer je vaak minder dan mogelijk, onder je niveau, of zijn de dagen/uren voorafgaand aan de ’taak’ vreselijk.

Bron: http://www.faalangst.nl/faq.html

Maak een afspraak

Heb ik faalangst?
Twijfel je en wil je weten of je misschien faalangst hebt, klik dan hier om een faalangsttest te doen.

Begeleiding van faalangst bij RijschooL Rico
Omdat ik gediplomeerd faalangstinstructeur ben, weet ik hoe ik hier mee om moet gaan en ga ik je op een positieve, gestructureerde manier op basis van vertrouwen begeleiden naar je rijbewijs. We beginnen altijd met een intake om te kijken waar die faalangst vandaan komt en hoe we dit het beste kunnen aanpakken en ik zal waarschijnlijk ook gaan aansturen op een faalangstexamen, zodat je je tijdens het examen meer op je gemak kunt voelen en dus meer kans van slagen hebt. De kunst is om de negatieve gedachten los te laten en om te buigen naar het positieve.

Om je te helpen staat hier een faalangstkaart met 15 do’s en don’ts waarbij je de do’s kunt gebruiken om de voorbereidingen voor een rijles of examen op een positieve manier te starten. De don’ts zijn een uitvergroting van de gedachten die iedereen in zekere zin wel zullen herkennen. Maar onthoudt één ding: je kan het wel! En ik ga je daarbij helpen.

Maak een afspraak

Ga jij ook vertrouwd op weg?

Bij RijschooL Rico kan het!

Contact