2ToDrive

Onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen.

Over 2ToDrive

2toDrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet.
Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders.
2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.

Hoe werkt 2ToDrive?

Zo gauw je 16 jaar bent mag je starten met het halen van je theorie-examen. Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen en kun je de begeleiderspas aanvragen. Zo gauw je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen. Heb je je rijbewijs gehaald? Dan mag je tot je 18e auto rijden samen met je coach(es). Zo gauw je 18 jaar bent mag je zelfstandig de weg op. Om een begeleiderspas aan te vragen, dienen de coaches zich eerst aangemeld hebben met hun eigen DigiD. Na het inloggen vult de coach het BSN nummer van de jongere in.

De RDW controleert alle gegevens en of de coach aan alle voorwaarden voldoet. De coach krijgt via de e-mail bericht wanneer zijn aanvraag is goedgekeurd. Pas wanneer alle coaches zich aangemeld hebben kan de jongere de begeleiderspas aanvragen. De kosten voor de aanvraag van de pas bedragen € 25,-. Meer informatie vind je hier.

2ToDrive bij RijschooL Rico

Om ook leerlingen die mee willen doen aan het 2ToDrive project op een goede en leuke manier naar hun rijbewijs te begeleiden, heb ik mij laten trainen om rijles te geven aan leerlingen van 16 en 17 jaar. Dus wil je niet wachten tot je 18 wordt om je rijbewijs te halen? Kom dan naar RijschooL Rico!

Aanmelden als coach Begeleiderspas aanvragen

Ga jij ook vertrouwd op weg?

Bij RijschooL Rico kan het!

Contact